رسانههای غربی خبرهای «کرونا» را چگونه پوشش میدهند؟![]() برخی رسانههای خارجی خبرهای مربوط به شیوع ویروس کرونا را با رویکردهای متفاوت و به صورت خاص، برجستهسازی کردهاند، از جمله تاثیر شیوع این ویروس در هنگکنگ، از رونق انداختن بازارهایی همچون سهام و نفت، توقف تردد گردشگران و بازگرداندن اتباع دیگر کشورها از چین؛ این روند انتقاد شدید پکن را به همراه داشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرنگار تارنمای شبکه بیبیسی، امروز(دوشنبه ۱۴ بهمنماه) تیتر نخست خود را به موضوع ویروس کرونا اختصاص داد و نوشت: کارکنان بیمارستان هنگکنگ با هدف پیشبرد تقاضای خود برای بستن مرزهای این کشور با چین اعتصاب کردند. بر اساس این گزارش، صدها کارمند بیمارستانها در هنگکنگ خواستار بستن کامل مرز این کشور با سرزمین اصلی - چین - برای کاهش خطر شیوع این ویروس هستند.
هنگکنگ، خدمات کشتیرانی و حملونقل مرزی را به تعلیق درآورده اما کارکنان بخش بهداشت این کشور خواستار بستن کامل مرز هستند.
این سیاستها، با واکنش پکن همراه شده و با انتقاد از موج جدید ممنوعیت مسافرتی، دولتهای خارجی را به نادیده گرفتن توصیههای رسمی متهم کرده است. خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی، به هجوم هنگکنگیها به فروشگاهها برای خرید مایحتاج خود اشاره کرد و نوشت: ساکنان وحشتزده هنگکنگ، قفسههای فروشگاههای بزرگ این شهر جزیرهای در جنوب چین را خالی کردهاند.
رویترز همچنین در گزارش دیگری به نگرانی سرمایهداران درباره گسترش ویروس کرونا اشاره کرده و نوشت: امروز(دوشنبه) بعد از تعطیلات سال نوی چینی، سرمایهدارانِ نگران از شیوع این ویروس، بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار از ارزش سهام چین را در فصل نخست معاملات تجاری این بازار کاهش دادند.
شبکه خبری بلومبرگ نیز به نقل از منابع صنعت انرژی چین، به کاهش تقاضای نفت در این کشور اشاره کرده و نوشت: تقاضای نفت در چین حدود سه میلیون بشکه در روز یا معادل ۲۰ درصد از مجموع مصرف در این کشور کاهش یافت زیرا ویروس کرونا اقتصاد این کشور را تحت فشار قرار داده است. شبکه سیانان نیز به کاهش ۹ درصدی سهام چین در روز دوشنبه اشاره کرد و به نقل از یک تحلیگر، از احتمال سقوط کامل بازار سهام این کشور خبر داد.
روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز نیز با پرداختن به پیامدهای کرونا در چین، تیتر زد: آمار کشتههای ویروس کرونا بیشتر از زمان شیوع بیماری سارس است.
چین: برخی کشورها به دنبال سوءاستفاده و وحشتآفرینی از کرونا هستند
سوءاستفاده واشنگتن از شیوع ویروس کرونا در چین، به حوزه اقتصادی نیز رسیده است، به گونهای که «ویلبر راس» وزیر بازرگانی آمریکا ۱۱ بهمنماه در یک گفتوگوی تلویزیونی با شبکه فاکس گفته بود، شیوع ویروس کشنده کرونا در چین میتواند برای اقتصاد آمریکا خوب باشد. راس در پاسخ به پرسش شبکه فاکس در مورد خطرات احتمالی شیوع این ویروس برای اقتصاد آمریکا گفته بود، «نمیخواهم در مورد این بیماری بسیار تاسفآور و وخیم شادمانی کنم؛ واقعیت این است که این مساله سبب میشود که در مورد زنجیره تأمین محصولات تعمق شود ... بنابراین فکر میکنم این مساله به تسریع در بازگشت شغلها به آمریکای شمالی کمک خواهد کرد.»
وزارت بازرگانی آمریکا ساعاتی بعد از این گفتوگو، درتوجیه سخنان راس، در بیانیهای اعلام کرد، «مهم است که پیامدهای تجارت با کشوری را در نظر گرفت که دارای سابقه طولانی در پنهان کردن خطرات واقعی برای مردم خود و بقیه جهان است.» به گفته او، «در حقیقت، آمریکا یک بازنده خالص خواهد بود، چون با وجود همه مسایل، چین هنوز هم یک بازار بزرگ برای ایالات متحده است، بنابراین اگر رشد اقتصادی چین به طور قابل توجهی کند شود، این امر میتواند تأثیر مهمی روی آمریکا نیز بگذارد.»
در میان دیگر رسانههای غربی، گاردین نیز به طور برجسته به موضوع شیوع ویروس کرونا پرداخت به گونهای که تیتر نخست امروز خود را با این جملات ترتیب داد: تخلیه ناشی از ویروس کرونا؛ هواپیمایی شرکت استرالیایی کانتاس از ووهان به غرب این کشور پرواز کرد.
روزنامه انگلیسی ایندیپندنت نیز به اعتصاب کارکنان بخش بهداشت هنگکنگ اشاره کرد و نوشت: دانشمندانی که تلاش کنند واکسن مقابله با کرونا را بسازند میتوانند به ۲۰ میلیون پوند از کمک دولت انگلیس دسترسی داشته باشند.
خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از وزارت خارجه چین تیتر زد: برخی کشورها از جمله آمریکا در واکنش در قبال شیوع ویروس کرونا اغراق کردهاند. طبق اعلام مقامهای چینی، با جان باختن ۵۶ نفر دیگر از افراد مبتلا به کرونا، شمار جانباختگان ناشی از این بیماری تا صبح امروز(دوشنبه ۱۴ بهمنماه) به ۳۶۰ نفر رسیده است. انتهای پیام/ کلید واژه
|
|